A BIGGER BANG

THE ROLLING STONES, 2005

The first sketches for the stage design explored decadent, picturesque fantasies of grand 19C opera house décor.  These studies were distilled into the proposition that some of the audience should be placed behind the sweeping expressionist balconies that form a streamlined back wall to the stage.  Centred between the balconies was a large hi-resolution LED video screen.  The primary structure was mostly constructed from rented StageCo stock components. Two lines of masts and trusses supported a series of cantilever brackets that provided bearing for the audience balconies and lifting points for the fascia panels.The cantilever brackets and audience decks were custom fabrications.  The two levels of audience balconies (at heights of 12m (40ft) and 15m (50ft) commanded remarkable views of the performance stage.

442 RollingStones BiggerBang 21AUG 0330 w
442 RS2005 15SEP05 054 w
442 RS2005 23AUG05 081 w
442 RollingStones BiggerBang 15SEP05 0281 w